Profil megosztása

Megosztás közösségi oldalon

Link (backlink)

Beágyazási kód

(a kód 'width' és 'height' értékei módosíthatók a rendelkezésre álló helyhez igazítva, részletek itt)

Legutóbbi képbejegyzések

retro vezérlőkocsi

2022-06-24 14:43:07 | 25

Lajosmizsei vonat a Nyugati pályaudvaron. A vezérlőkocsit nemrég újították fel, és a hatvanas évekre jellemző sötétzöld színűre festették. A csillag eredeti színét nem volt szabad visszaállítani.

Tovább

erdészeti út rókával

2022-06-24 10:46:20 | 30

Pénzásásról a vasúthoz sétálva a turistaút kilométer-hosszan a Nagyoroszi - Pénzásás erdészeti műúton vezet. Erre az útra egy ideje csak engedéllyel szabad behajtani, az erdő szélén kóddal nyitható sorompó zárja el az utat az illetéktelenektől. Biciklisek persze végighajthatnak rajta. Arra jártunkkor egy róka bóklászott rajta, már messziről láttuk. Ő meg vagy nem észlelt bennünket, vagy nem törődött velünk, de elég sokára menekült be az erdőbe. Az útnak ezt a szakaszát még az eredeti, sok évtizedes aszfalt burkolja.

Tovább

útfelület

2022-06-24 10:33:47 | 29

A Nagyoroszi vasútállomástól Pénzásásra vezető erdészeti műút több szakaszán még megvan az eredeti útburkolat. A kavicsos aszfaltot felérdesítette az idő, még jobban látszanak benne a klasszikus fénycső-végek. Az aszfalt töltelékéhez - még a Magyar Népköztársaságban, akár negyven-ötven évvel ezelőtt - nagy valószínűséggel hozzákevertek több ezer ledarált használt fénycsövet üvegestől, fényporostól, csővégestől. Az út nagy részére már ráaszfaltoztak, de több száz méteres szakaszokon még bírja az ősi burkolat, amiben mindenütt megtaláljuk a fémsapkákat.

Tovább

kísértet-szálló

2022-06-21 22:05:56 | 56

Bezárt szálloda, üdülő vagy szanatórium részlete Abaligeten, a tó parkolója mellett.

Tovább

Tekeres temploma

2022-06-19 22:24:58 | 27

Tekeres egyike az eredetileg önálló öt falucskának, amelyekből összeáll a mai Orfű. Minden falucskának van saját temploma és saját temetője. A wikipédia szerint Tekerest 1975-ben csatolták Orfűhöz.

Tovább

barokk

2022-06-19 15:44:06 | 29

Az abaligeti templom belseje. A XVIII. század végén épült.

Tovább

Miklós Rácz 1979 képe az Országalbumon

1947-ben születtem Veszprémben. Műszaki területen és kutatásban dolgoztam nyugdíjazásomig. Az 1950-es évek közepén nagybátyám szobájában láttam először sötétkamra-munkát. Tálakként konyhai edényeket, sötétkamralámpának a fotópapírok csomagolásához használt piros zsírpapírba csavart izzólámpát használtak, de a nagyítógép igazi volt, nagybátyám egy koreai évfolyamtársa vásárolta, és amikor hazautazott, nekem adta. A nagyítógépet csak egy évtizeddel később, középiskolás korom vége felé kezdtem el használni, s akkortájt kezdtem el öcsém Szmena-6 fényképezőgépét is magammal cipelni az iskolába, és fényképezgetni osztálytársaimat, tanáraimat óra alatt, szünetekben és persze kirándulásokon. Érettségi után részben a szüleimtől kapott pénzből, részben első keresetemből egy Zenit 3M-et vettem, s attól kezdve a katonaságot és a MOM-ban eltöltött éveket kivéve szinte állandóan cipelek magammal fényképezőgépet és fényképezgetem a környezetemet. Időszakonként csatlakoztam fotós közösségekhez, így eg