Profil megosztása

Megosztás közösségi oldalon

Link (backlink)

Beágyazási kód

(a kód 'width' és 'height' értékei módosíthatók a rendelkezésre álló helyhez igazítva, részletek itt)

Legutóbbi képbejegyzések

hősutcai építkezés

2020-04-01 13:33:59 | 19

Emlékeim szerint a Százados úti kenyérgyár volt itt, mintaboltja a Hungária körút és a Hős utca sarkán állt, bejárata a Hungária körútról nyílt. Ha arra járunk, akkor szélsebesen épülő tömböket látunk, irodanegyedet (https://jozsefvaros.hu/hir/5708/nehany-heten-belul-indul-az-uj-irodapark-epitese-a-szazados-negyedben) építenek a kenyérgyár helyére. Ez a Hős utca józsefvárosi része, a Százados úttól a Hungária körútig. A hírekbe a Hős utca a túlsó, kőbányai végén, a Zách utca és a Pongrác út között levő nagyon rossz minőségű háztömbök néhány kábítószerező lakója miatt került. Azokat a házakat hamarosan lebontják.

Tovább

kápolna, alagúttal

2020-04-01 11:15:55 | 22

A kőbányai Conti-kápolna az alatta nyíló alagútrendszer bejárati ajtajával. A kápolnát sziklára építették a XVIII. században. A sziklát azóta jól körbefaragták, és el is mállhatott, mert a nyugati oldalon már kőfalat kellett építeni. Ezen a kőfalon van egy ajtó a kápolna alatt, ami nem egy kripta, hanem egy több száz méter hosszú alagútrendszer (https://tothbalazs-lmp.blog.hu/2017/08/28/alagutrendszer_a_conti-kapolna_alatt) bejárata. Az ajtó alján a képen láthatóan is egy elég nagy nyílást törtek ahhoz, hogy egy ember bemászhasson. Nem lehetetlen, hogy az alagútrendszernek lakói is vannak.

Tovább

KŐBÁNYA

2020-04-01 10:07:23 | 23

Egy kis díszpark Kőbányán, a Kőrösi Csoma Sándor út és a Kápolna utca találkozásánal. Néhány hónapja készülhetett el, egy aluljárórendszerrel összekapcsolt szolgáltatóház helyén. Az aluljárórendszert még a szocializmusban építették, nem volt nagyon kihasználva. Egy erőszakos haláleset után szándékosan megrongálták, tönkretették, és sohasem hozták helyre. Kisértet-alagútként még használták egy darabig, a szolgáltatóházban is vegetált valami, egyre félelmetesebb és félelmetesebb lett, aztán hosszú évekre lezárták. Nemrég elbontották az összes felszíni létesítményét, és parkosították a területet.

Tovább

virágzó szilvafa

2020-03-31 18:11:48 | 27

Virágzó szilvafa az Óhegy (eredeti nevén Magyar-Szovjet Barátság) Parkban.

Tovább

juharvirág

2020-03-30 20:11:51 | 36

Virágzó korai juhar ágvége a Népligetben.

Tovább

Vörösberény, 1974

2020-03-30 12:25:18 | 32

A vörösberényi katolikus (Loyolai Szent Ignác) templom 1974. őszén. Vörösberény akkor már nem volt önálló falu, néhány évvel korábban Almádihoz csatolták. A templom nem sokat változott azóta, inkább a környezete néz ki máshogy. 1974. szeptember 14-én fényképeztem Zenit B Global fényképezőgéppel 17 DIN-es Fortepan filmre.

Tovább

Miklós Rácz 1295 képe az Országalbumon

1947-ben születtem Veszprémben. Műszaki területen és kutatásban dolgoztam nyugdíjazásomig. Az 1950-es évek közepén nagybátyám szobájában láttam először sötétkamra-munkát. Tálakként konyhai edényeket, sötétkamralámpának a fotópapírok csomagolásához használt piros zsírpapírba csavart izzólámpát használtak, de a nagyítógép igazi volt, nagybátyám egy koreai évfolyamtársa vásárolta, és amikor hazautazott, nekem adta. A nagyítógépet csak egy évtizeddel később, középiskolás korom vége felé kezdtem el használni, s akkortájt kezdtem el öcsém Szmena-6 fényképezőgépét is magammal cipelni az iskolába, és fényképezgetni osztálytársaimat, tanáraimat óra alatt, szünetekben és persze kirándulásokon. Érettségi után részben a szüleimtől kapott pénzből, részben első keresetemből egy Zenit 3M-et vettem, s attól kezdve a katonaságot és a MOM-ban eltöltött éveket kivéve szinte állandóan cipelek magammal fényképezőgépet és fényképezgetem a környezetemet. Időszakonként csatlakoztam fotós közösségekhez, így eg