Kép megosztása

Megosztás közösségi oldalon

Link (backlink)

Beágyazási kód

(a kód 'width' és 'height' értékei módosíthatók a rendelkezésre álló helyhez igazítva, részletek itt)

Orszagalbum.hu

Hozzászólás módosítása

Válasz módosítása

Bodza


1 874 25 86 2011-05-15
A gyalogbodza (Sambucus ebulus) és a fekete bodza (Sambucus nigra) bogyós terméséből főleg a Dunántúlon lekvárt főznek: ez a csete.

A bodzafa könnyen megmunkálható, de manapság nem használják, és régen is csak bizonyos speciális tárgyakat készítettek belőle. Ennek legfőbb oka, hogy az ágak belsejében jellegzetes, puha, szivacsszerű rész, a bodzabél húzódik végig. Ezt a szivacsos részt eltávolítva (hagyományosan forró dróttal égették, piszkálták ki), egyszerű, üreges botot kapunk, ami számos t
Részletek a fotóról
Kategóriák / Címkék

Kategóriák

Az élő világ Természet

Címkék

élővilágtermészetnövényvirágfanövényvilágunk
Kép információk
Kép készítőjejuhaszj
Fotózás ideje2011-05-13 13:29:04
Feltöltés ideje2011-05-15 17:27:33
Megtekintés1874 alkalommal
A kép összes pontszáma25
A kép átlag pontszáma12.5
Felhasználási jogCC-BY-4.0
EXIF adatok
KameraCanon Canon PowerShot A720 IS

További EXIF adatok a belépést követően

Letöltés

A képeket csak belépett felhasználók tölthetik le

juhaszj további képei |

A kép hozzászólásai

Hozzászólni csak belépett felhasználó tud