Hozzászólás módosítása

Fórum / Gépterem

A topikba csak regisztrált, bejelentkezett felhasználók tudnak hozzászólni.
Ha még nem regisztráltál, itt megteheted, ha igen itt beléphetsz


 oaadminOA Pro 2020.01.12 12:19:22 | 3902

Tisztelt OA/oaPIX nyertesek!
A lezárult versenyek díjait Foxpost automatába való küldéssel van lehetőségünk átadni (nem reklám, a legkedvezőbb küldési módot választottuk).
Ezúton kérjük valamennyi nemrég kiértékelt verseny (Maraton II. verseny, 4 oaPIX verseny) fizikai díjainak (fényképezőgépek, ajándékcsomagok, kártyaolvasók) nyerteseit, hogy az OAAdminnak címzett belső üzenetben jelölje meg azt a Foxpost automatát, melybe a nevére küldhetjük a nyereményt, valamint jelöljön meg egy email címet és telefonszámot, ahová a Foxpost küldheti az értesítést!
Köszönjük!
Üdv: OAAdmin


 Pro2.0 2020.01.03 13:49:48 | 3900

Köszönöm szépen


 oaadminOA Pro 2020.01.02 20:59:41 | 3899

Kedves Pro 2.0!
A december hónap képe várhatóan január 10-20 között lesz kiválasztva automata által, a napok képeiből. Részletek lejjebb illetve a gyik-ben olvashatók.
Január 1-től még nem indult újabb verseny, a korábbira való nevezés viszont december 31-gyel lezárult, ezért nem tudod nevezni jelenleg versenyre a képedet.
Láttuk, hogy oaPIX-et is szívesen használsz, hamarosan indul(nak) majd újabb oaPIX verseny(ek) is, illetve Országalbumos versenyt is fogunk indítani.
Üdv: OAAdmin


 Pro2.0 2020.01.01 14:50:55 | 3898

Kedves oaadmin!
Szertném megkérdezni hogyan nevezhetem a mai képem versenyre?


 Pro2.0 2020.01.01 14:44:18 | 3897

Megkérdezhetem ,hogy mikor választják ki a hónap képét?


 oaadminOA Pro 2019.12.31 19:57:14 | 3896

Kedves Lepontozó tag!
Ezúton kérjük azt a tagot, aki rendszeresen 1 pontot ad olyan képekre, amelyek nyilvánvalóan nem annyit érdemelnek, hogy ezúton fejezze be ezen tevékenységét. Kérjük, hogy a pontozást a funkciójának megfelelően használja, tehát 1 pontot kizárólag olyan képre adjon, amelynek egyáltalán nincs helye az Országalbumon. Az ilyen képeket azonban törlésre is lehet jelenteni. Amennyiben nem tetszik egy kép, de nyilvánvalóan azért nem 1, vagy alacsony pontszámot érdemel, inkább ne adjunk rá pontot. A kép alá írt üzenetben NÉVVEL lehet hozzászólást írni, főleg azon képeknél, ahol kritikát kérnek.
Amennyiben ez a felhasználó tovább folytatja ezt a lehúzó tevékenységet, ki fogjuk zárni az oldalról.
Aki pedig ilyen 1 pontot "szenvedett" el, annak azt tudjuk üzenni, hogy ne foglalkozzon vele, az 1 pont is több, mint a semmi, kizárólag az átlagon ront csak.
Mindenkinek még 1x BUÉK!
Üdv: OAAdmin


 RosszQtyaOA Pro 2019.12.30 06:31:56 | 3895

Sajnálom Encibab, hogy így döntöttél! Igazán ígéretes kezdő tehetségnek gondollak, remek meglátásokkal, ami a legfontosabb a fotózásban. Remélem, miután elfogyott az utolsó bejgli is, kiürül az utolsó pohár pezsgő is, és beköszönt az új év, talán Te is meggondolod magad! BUÉK - szép fényeket!


 oaadminOA Pro 2019.12.29 10:45:44 | 3894

Kedves Mindenki!
József megelőzött, kimaradt a tegnap Encibabnak írt válaszból, hogy amelyik képet nem nevezik, azt nem is lehet sem jelölni, sem értékelni, sem díjazni egy versenyen. A nevezést elkerülni pedig elég nehéz, hiszen minden képfeltöltésnél ott a nevezési lehetőség, de korábbi képet módosítással szintén lehet nevezni.
Valóban sok jó kép van, amit nem neveznek a Maratonra. Az elmúlt évben, mióta a Maraton 2019 fut, közel 8000 képet töltöttek fel a felhasználók az oldalra, viszont ebből alig több, mint 3000 képet neveztek a versenyre.
Minden fordulóban igyekszünk értékelni/díjazni "újoncok" (ahogy Encibab nevezte) jól sikerült képeit is, ahogy a novemberi fordulóban pl. jctitan136 Kutya portré című képét, neki ez az egyetlen képe van csak az Országalbumon, mégsem hagytuk figyelmen kívül, hiszen jó kép.
Egy újonc azonban lehet vérprofi, de lehet valóban újonc is a fényképezés területén.
Az Országalbum mindkét típusú "újoncokat" szívesen várja és szívesen ismeri el. Nem hiszem, hogy van még olyan oldal Magyarországon, amelyik közel 2.000 elismerést adott ki tagjai között, és ennek több, mint 90%-át az elmúlt 3,5 év folyamán. Véleményem szerint ez világviszonylatban sem "kismiska".   Persze nem mindegyik elismerés járt fizikai tárgyjutalommal, vagy akár Pro tagsággal, sok elismeréssel "csupán" pont járt, vagy még az sem, csupán az ELISMERÉS, mint Nap képe.
Sajnos bármit csinálunk az Országalbumon, mindenkinek úgysem lesz jó, de ez talán nem is baj.
Időnként elhagyják oldalunkat tagok, viszont egyre többen jöttök vissza, ami nagyon örömteljes. Minden hónapban van 10-20, akik évek múltával keresik fel újra az oldalt, hogy megnézzék az új képeket, esetleg értékeljék azokat és van néhány, amelyik képeket is tölt fel.
Az Országalbum várja képeiteket az év hátralévő pár napján és az Új évben is, amatőrökét, profikét, törzstagokét, és "újoncokét" egyaránt.  
Üdv: OAAdmin


 tjozsef416OA Pro 2019.12.28 23:56:26 | 3893

Kedves Encibab és Mindenki!
Az élet akár hullámmozgással is jellemezhető. Ha éppen hullámhegyen vagyunk, akkor nem árt az óvatosság. Ha pedig hullámvölgyben, akkor joggal reménykedhetünk. Hasonlóképpen van ez a vélt és valós igazságtalanságokkal, amelyek naponta zúdulnak ránk tucatszám. Ezek ellen kell valamiféle védőpajzs, amelyet mindenki vérmérséklete szerint kifejleszt. Na mindezt azért írom, mert én is sokszor elgondolkodom, hogy mi értelme ennek meg annak, mivégre bóklászom például fényképezőgéppel bölcsebb barátaimat megmosolyogtatva. Aztán valahogy mindig újra elindulok. Szóval bizonyos dolgokat időről-időre el kell engedni, de azt ne mondd, hogy végleg vége. Akármit is tesz az ember, a szünet jótékony hatású, erőt ad a folytatáshoz. Venni egy nagy levegőt és egy időre visszavonulni azért is jó, mert nem mondunk ki olyat, amit később megbánnánk. A képeid nekem adtak erőt, sőt a látásmódodból sokat tanultam, talán ez majd látszani is fog. Szóval lehet hanyagolni napokra, hetekre az oldalt vagy magát a fotózást, de kimondani, hogy végleg vége, szerintem nem érdemes. Az értékelésre visszatérve sok olyan képet töltöttek fel, amit nem neveztek a maratoni versenyre, így a havi értékelésből maradtak ki remek felvételek.


 oaadminOA Pro 2019.12.28 22:26:18 | 3892

Kedves Encibab!
Nagyon sajnáljuk, hogy elhagyod az oldalt. A képeid közül 5 is Nap képe címet kapott, ami nem kis teljesítmény. Ha pedig a Facebook oldalunkat is követed, akkor láthatod, hogy pont a Te képed az Országalbum történetének jelenlegi címképe.
Valóban, a Nap képe címnél általában figyelembe vesszük a kapott pontokat, de nem ez a döntő, hanem az összhatás, az aktualitás, a minőség és még pár szempont. MINDENKI KAP ESÉLYT, ezt fontos hangsúlyozni!
Egy versenynek pedig pont az a lényege, hogy a legjobb képek kapják meg a forduló díjait, viszont mindig vannak további képek, amelyek pedig esélyt kapnak a végső megmérettetéskor, tehát minden fordulón kb. 15-20 képet pontozunk, a novemberi fordulóban pedig ennél is többet, 25-öt, mert olyan képeket, amelyek 150 felett kaptak pontot, egyszerűen nem rakhatjuk ki, még így is tettünk ki több (100 körüli) pontot kapott képet a jelölésből.
Nagyon sok újonc bekerült már a díjazottak közé, nagyon sajnáljuk, ha nem nézted végig a 150+ díjazott/pontozott fotót a legutóbbi Maraton versenyben, vagy akár a korábbi Maratonokon.
Üdv: OAAdmin


 Encibab 2019.12.28 21:26:44 | 3891

Tisztelt Admin! Tisztelt "volt" fotóstársak!
Szeretném nektek leirni, hogy miért döntöttem az oldal elhagyásáról. Amatőr fotósként örömmel csatlakoztam az Országalbum közösségéhez és örültem, hogy végre nyilvánosság elé tárhattam az általam készitett fotókat és egyben a véleményetek által tovább javithattam tudásomat. Az külön örömömre szolgált, hogy az oldal a különböző versenyek által további lehetőséget adott arra, hogy az elért "nap képe" vagy "hónap képe" által még nagyobb kedvvel készithessek képeket. Az is nagyon tetszett, hogy megcsodálhattam mások remek "alkotásait" és gyönyörködhettem bennük, vagy a képek által a "tudásomat" is fejleszthettem.
De... rövid időn belül nyilvánvalóvá vált számomra, hogy létezik az oldal tagjain belül egy "zárt közösség", akinek a tagjai egymást "felpontozva" szinte "maguk közt " eldöntik, hogy mikor ki legyen a nap, illetve ebből kifolyólag a hónap képe. Nem szeretnék senkit megbántani, de a hozzászólásokból és pontozásokból szinte pontosan tudható volt egy idő után, hogy mikor kié lesz a nap képe. Külön örültem, amikor az admin "engedett a nyomásnak" és kezébe vette a nap képe eldöntését, bár ez sokat nem változtatott, mert ugyanúgy a felpontozott képek "vitték a pálmát". Egészen néhány nappal ezelőttig, amikor egy "pont nélküli" kép berobbant és nap képe lett. Megmondom őszintén örültem. Örültem, hogy végre olyan fotós is bekerül az elismertek közé, aki csak feltett egy remek képet és mindenféle "támogatás" nélkül meg is nyerte a "nap képét".
Tudom, nem ettől lesz valaki remek fotós, hogy az ővé-e ez a "cim", de mint tjózsef 416 irta, megerősitésképpen a dicséret csak tovább segiti a fotós munkáját.
Gondoltam, most végre az "újoncok" is bekerülhetnek egy-egy jól sikerült fotóval az elismerések közé. Aztán ma este látva a novemberi verseny elismeréseit nyilvánvalóvá vált számomra, hogy sok minden nem változott. Az elismerések döntő többsége továbbra is e kis csoport tagjai közé kerül. Senkit nem szeretnék megbántani, tudom, hogy az elismerések képei egytől -egyik mind remek fotók. De az Országalbum képei között rengeteg nagyszerű kép található, ami felvenné a versenyt a nyertes képekkel....csak pontozás nélkül szinte esélytelen bekerülni a nyertesek közé. Remélem megértitek miért irtam mindezt! Nem zárhatjátok ki magatok közül a többi fotóst, mert elvesztik a "lelkesedést". Mindenkit pontozni kell akinek a képe megérdemli! Márpedig rengeteg ilyen fotós van az oldalon. Az Országalbum nevében hordozza: az országé, mindenkié! Adjatok lehetőséget minden jó képnek! Én most kiszállok....a fotózás iránti lelkesedésem megmarad a saját és családom örömére. Köszönöm a sok tanácsot és dicséretet, köszönöm, hogy a képeitek örömet okoztak számomra. Mindenkinek! további jó fotózást kivánok.


 Firkin10OA Pro 2019.12.28 09:24:56 | 3890

Tisztelt OA Admin!
Köszönöm a válaszokat, természetesen nem szerettem volna Urbán Zoltánt megbántani, ilyesmi távol áll tőlem! Örülök, hogy helyére kerültek a dolgok! Kívánok a továbbiakban sok sikert, boldog új esztendőt az OA minden tagjának, valamint csoporttársaimnak! FIRKIN10


 oaadminOA Pro 2019.12.28 00:05:16 | 3889

Kedves Zoli (Urbán)!
A napok képeit egy ideje már az admin választja, nem a tagok.
Neked is szép fényeket az új évben!
Üdv: OAAdmin


 oaadminOA Pro 2019.12.28 00:01:12 | 3888

Kedves Zoli (Zoli77)!
A novemberi hónap képe ma (tegnap) lett kitéve, és hamarosan (kb. 2-3 hét) már a decemberi lesz majd esedékes.
Üdv: OAAdmin


 Zoltán Urbán 2019.12.27 22:57:56 | 3887

Tisztelt fórumozók!
Elég ritkán járok ide, és mikor jövök akkor hozok 5-6 képet. Karácsony révén gondoltam osztok meg veletek a mi kis városunkról egy adventi fényekkel díszített képet, melyet a helyi önkormányzat képeslapként jelentetett meg. Igazán nem gondoltam hogy nap képe lesz belőle és nem is vártam hogy az legyen. Őszintén szólva ritkán járok itt és sokszor nem is követem figyelemmel az oldal működését, így a facebookon értesültem arról a hírről hogy nap képévé választottátok ez a fotót, amit köszönök szépen, és elnézését kérem mindenkinek aki esetleg ezt sérelmezte. Igazán nem tehetek róla. Boldog újévet mindenkinek, és az új évben is csodásan szép fényeket és remek fotókat kívánok!


 Zoli77OA Pro 2019.12.27 22:45:47 | 3886

Kedves Admin
Bocsáss meg, de Novemberi hónap képe lesz esedékes nem?
Vagy most én keveredtem bele?
Ez esetben bocsi  


 oaadminOA Pro 2019.12.27 21:54:44 | 3885

Tisztelt OA tagok!
Más. A hónapok képeit továbbra is automata (program) választja, akkor, amikor elindítjuk a programot.   Hónap képe csak adott hónapban nap képének választott kép lehet.
Mindig hagyunk időt a hónap végén feltöltött képeknek is az esély megszerzésére. A kiértékelés alapja az alábbi: a pontszámot a megtekintés szám (egyszeresen) és a kapott pontok száma (duplán) összege jelenti.
Tehát érdemes promótálni a saját feltöltött képeket, hiszen pl. egy megosztást követően sokat megtekintik majd és ez jelentősen befolyásolja adott kép sorsát a hónap képét illetően. Nagyon sokszor volt olyan, hogy a kiértékeléskor kapott képlistán a kiértékelési pontszám különbség csupán 10-20 volt, de volt már olyan is, amikor 1 (egyetlen) pont miatt lett egy kép második és nem a hónap képe.
Hamarosan esedékes lesz a december hónap képe...  
Üdv: OAAdmin


 oaadminOA Pro 2019.12.27 21:42:30 | 3884

Kedves József!
Köszi a felvetést és köszi a jókívánságot.
A nyertes képeket - lelkes - amatőr fotósok választják ki, sajnos nem profik, vagy neves szakemberek, azokat nem tudnánk megfizetni. Pont a maratoni kiértékelés késésének az oka az, hogy neves szakembert szerettünk volna megkérni zsűritagnak, aki húzta-halasztotta a dolgot, hiszen juttatást nem tudtunk adni. Ezt neveztük "emberi erőforrás hiánynak". Mivel azonban tovább nem húzható a dolog, ismét amatőr, de lelkes fotós-fejlesztő-admin "társaság" választ majd nyerteseket mindegyik verseny tekintetében.
Üdv: OAAdmin


 tjozsef416OA Pro 2019.12.27 21:27:04 | 3883

(Na tessék! Mire kipréseltem magamból néhány épkézláb mondatot, a Kedves oaadmin már válaszolt is a felmerülő kérdésekre!   )


 tjozsef416OA Pro 2019.12.27 21:22:44 | 3882

Kedves Fotóstársak!
Én úgy látom, hogy a november és a december hónapi képfeltöltések biztatóak, nagyon sok remek fotót láthattunk változatos témákban. Én a vizuális élmények mellett sokat tanulok belőlük. Az értékelés is -legalábbis napi szinten- szerintem jól működik. Havi és éves szinten már valóban vannak elmaradások. Nagyon várom, hogy mely képeket tartotok a legjobbnak havi és éves szinten. Engem érdekelne az is, hogy kik értékelik ki a maratoni és az oapix versenyekre feltöltött képeket. Az azért az eddigiekből látszik, hogy hozzáértők választják ki az arra érdemes felvételeket. Azt gondolom, hogy mi a fotózás szeretete miatt vagyunk itt, a fotózás szeretete és a kíváncsiság tartja össze a csoportot. Az eredményhirdetés pedig megerősítésképpen lenne szükséges, véleményem szerint az esetleges díjazás már másodlagos. Kellemes Ünnepeket és csodás fotókban gazdag új esztendőt kívánok Mindenkinek! (Remélem, e jókívánságot 2020. decemberében is megtehetem itt!   )


 oaadminOA Pro 2019.12.27 20:55:57 | 3881

Tisztelt Többek!
1. Nap képe: ránk bíztátok, kértétek, hogy mi döntsük el, melyik kép legyen a Nap képe. Mivel úgy gondoltuk, hogy karácsony lévén jó lenne karácsonyi kép Nap képének, és Urbán Zoli képe pont megfelelő volt minőségben is és aktualitásban is, ezért úgy döntöttünk ez lesz az. Bár általában az a kép lesz a Nap képe, amelyik több, vagy akár a legtöbb pontot kapja az aznapi képek közül, most nem úgy volt. Azt is írtátok, hogy el fogjátok fogadni a döntésünket, kérjük, most fogadjátok el ezt, még ha történelmi is, azaz a döntésig nem kapott pontot (viszont azóta kapott 28-at).
2. Maraton verseny: az Országalbum Maraton II. nyereményei megvannak, akkor megvoltak (a cikk képe azokról készült), amikor cikkeztünk róla, jelenleg is pihennek még. Kizárólag emberi erőforrás hiánya miatt nem került még sor a végső döntésre, jelenleg van folyamatban.
3. oaPIX versenyek: az eredményhirdetést össze szerettük volna kapcsolni az új oaPIX megjelenésével és ehhez kapcsolódóan új versenyeket is kiírni, de így nem biztos, hogy fogjuk.  
+1. Jövő héten legkésőbb meglesznek az eredményhirdetések, mind a lezárult Maraton, mind pedig az oaPIX versenyek tekintetében, kérjük még kis türelmeteket.
Üdvözlettel:
OAAdmin


 László LénártOA Pro 2019.12.27 19:16:09 | 3880

Osztom Firkin 10 véleményét.
Értem, hogy kevés az ember, de szerintem a nevezők megérdemelnék, hogy tudják az eredményhirdetés idejét. Fél éve megírtátok, hogy hamarosan várható, de már akkor is fél évet késett az egész... Egy írás megjelenhetett volna az okokkal meg azzal, mikor történik meg ténylegesen.
Nem akartam bírálni senkit, révén biztos szívás mikor kilép egy rakat ember és teljesíteni kéne azt amit nem lehet, mert nincs erőforrás. Viszont mikor jelennek meg a cikkek, megy a diskurzus, hogy lehetne az oldalt fejleszteni, jobbá tenni már másabb módon szemléli az ember. Mintha a feledés homályába veszne, hogy van egy verseny aminek 1 éve le kellett volna zárulnia.
Tisztelettel, Lénárt László


 RosszQtyaOA Pro 2019.12.27 14:58:21 | 3879

Firkin10 kolléga hozzászólásához fűzném hozzá. Épp azon kaptam magam a friss Nap képét nézve, hogy történelmet írtunk, hisz olyan még nem volt, hogy egy pont nélküli fotó lett a Nap képe.   Persze, Urbán Zolit ezzel nem akarom megbántani, mert ő egy remek fotós, csak kicsit furcsa volt számomra is. Na de hát, úgy látszik ilyen is kell.