Felhasználási feltételek

Aktualizálva: 2018.04.24.


Az orszagalbum.hu-t valamint az Országalbum oldalcsoport tagjait (továbbiakban Országalbum) a GNSoft Kft. (adatokat és az oldalcsoport tagjait ld. az Impresszum-ban, a továbbiakban Szolgáltató) működteti. A szolgáltatás használatával elfogadod az alábbi felhasználási feltételeket. A Szolgáltató által nyújtott szolgáltatás az orszagalbum.hu és az oldalcsoport tagjai szerinti domainek alatt elérhető közösségi rendszer használatát jelenti, beleértve annak összes szolgáltatását és funkcióját.

Felhasználó

Az Országalbum portál látogatója illetve szolgáltatásainak igénybe vevője (továbbiakban Felhasználó, azaz Te) jelen feltételek mellett veheted igénybe az Országalbum szolgáltatásait.

Regisztráció

Az Országalbum portál felhasználók által gyarapított, Magyarországot bemutató tudásbázis egyes szolgáltatásaihoz csak a regisztrált felhasználók tudnak hozzáférni. A regisztráció ingyenes, és bárki számára elérhető. A sikeres regisztráció feltétele a felhasználási feltételek megértése és elfogadása, valamint az ahhoz szükséges (a regisztrációs folyamat során feltűntetett) adatok biztosítása. Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy különösebb indoklás nélkül bárki regisztrációját elutasítsa.

Az Országalbum oldalcsoport bármelyik tagjáról indulsz ki és regisztrálsz (pl. oaPIX), minden esetben az Országalbum oldalcsoport felhasználója leszel.

Adatvédelem

Szolgáltató a Felhasználó által megadott személyes adatokat bizalmasan kezeli. Szolgáltató garantálja, hogy a regisztráció során megadott adatokat harmadik fél számára semmilyen körülmények között nem adja ki. A regisztráció során megadott adatok védelmének érdekében Szolgáltató többszintű biztonságtechnológiai intézkedést vezetett be, de az adatbázisban tárolt adatok kinyerésére irányuló jogellenes tevékenység következtében fellépő esetleges károkért nem vállal felelősséget. Az adatvédelmi nyilvántartási szám beszerzése folyamatban van.

Sütik

Szolgáltató az Országalbum oldalon nem használ a Felhasználó gépén elhelyezett, a Felhasználó, vagy annak szokásait tartalmazó sütiket, kódolt formában sem. Szolgáltató a felhasználói élményt session elemekkel illetve belépést követően a felhasználói profilba tárolt adatokkal biztosítja.

Szerzői jogok

A felhasználók által feltöltött képek és információk a kép adatlapjának aktiválását követően terjeszthetővé válnak, a Creative commons 4.0 licenszei szerint. Az alábbi licenszeket állíthatod be a képeidhez feltöltéskor:
- CC-BY-4.0 - Nevezd meg!
- CC-BY-ND-4.0 - Nevezd meg! Ne változtasd!
- CC-BY-NC-ND-4.0 - Nevezd meg! Ne add el! Ne változtasd!
- CC-BY-NC-4.0 - Nevezd meg! Ne add el!
- CC0 - Közkincs

A kép feltöltője a kép licenszét módosíthatja mindaddig, amíg legalább 1 alkalommal le nem töltik azt. A képhez adott hozzászólásokhoz fűzött kép(ek)re - az adott hozzászólás képhez fűzött egyéb rendelkezés hiányában - ugyanaz a licensz vonatkozik, mint a főképre. A kép feltöltője - kifejezetten értve a nem szabad képek esetére (NC, ND) -, az Országalbum számára a feltöltéssel megadja a megjelenítés és archiválás jogát.

A képeket - az Országalbumra belépést követően - bármelyik felhasználó letöltheti és felhasználhatja a megfelelő hivatkozás és a kép licensze engedélyeinek betartása mellett. A CC0 - Közkincs licensz kivételével a hivatkozásnál fel kell tüntetni a orszagalbum.hu adott képre vonatkozó adatlapjának linkjét valamint a kép szerzőjét.

A kép fenti módon történő letöltésén kívül a kép beágyazására is lehetőség van, a beágyazási funkciót az adott kép alatti megosztás gombra kattintva találod (info).

Mivel a képernyőmentés (PrintScreen) nem tiltható sem a böngészőkben, sem a mobil eszközökön, ezért a vízjelet tartalmazó képek feltöltése is engedélyezett.

Jogsértő tartalmak

Felhasználóként vállalod, hogy a portál használata során maradéktalanul tiszteletben tartod a Magyar Köztársaság hatályos jogszabályait. Tudomásul veszed, hogy a Szolgáltató jogosult minden olyan tartalom és egyéb információ, adat törlésére vagy módosítására, amely a hatályos jogszabályokba ütközik. A hatályos jogszabályokat megsértő Felhasználó regisztrációját és hozzáférési jogait az Szolgáltató külön indoklás és előzetes értesítés nélkül szüneteltetheti, vagy véglegesen megszüntetheti.

Felhasználóként teljes mértékben felelős vagy azért a tartalomért, amelyet az Országalbum rendszerén belül elhelyezel vagy az Országalbum felületén megjelenítesz, ideértve, de nem kizárólagosan a fényképeket, személyes adatokat, személyes üzeneteket. Az Országalbum automatikusan nem ellenőrzi a felhasználók által elhelyezett, megjelenített, közzétett tartalmakat.

Szavatosság kizárása

Szolgáltató kizár minden felelősséget az Országalbum-on elhelyezett információk vagy anyagok hitelességéért, tartalmáért, teljességéért, jogszerűségéért, megbízhatóságáért, a rendszer működőképességéért vagy rendelkezésre állásáért.

Felelősség kizárása

Felhasználóként köteles vagy minden Tőled elvárhatót megtenni személyes adataid, különösen a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások igénybevételéhez szükséges bejelentkezési adataid védelmének érdekében. Felelősséggel tartozol továbbá minden olyan eseményért, tevékenységért, mely bejelentkezési azonosítód, illetve jelszavad felhasználásával valósult meg.

Az Országalbum szolgáltatásainak igénybevételéhez, mint Felhasználó beleegyezel abba, hogy a Szolgáltatót kártalanítsd minden harmadik személy részéről felmerülő igénnyel szemben, amely a szolgáltatás-használatoddal függ össze vagy abból ered (pl. más által készített kép, vagy szerzői jogvédett kép sajátként való feltüntetése), ideértve bármely természetű vagy fajtájú követelést, költséget, amely bármely igényből, hiányból, kárból, perből, ítéletből, peres eljárás költségéből és ügyvédi költségből ered.

Képek korlátozása/kizárása

Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy az átlagostól messze elmaradó illetve feltöltési feltételeknek nem megfelelő (info) képeket inaktiválja/törölje, valamint a korábban említett, jogszabályba ütköző képeket törölje.

Felhasználó korlátozása/kizárása

Ha a Felhasználó többes regisztrációval, több profillal vesz részt az oldalon és visszaél a pontozási és szavazási lehetőségekkel, így magának, vagy másnak jogtalan előnyt szerez, azon felhasználó(k) profilja(i) korlátozásra, végső esetben pedig kitiltásra kerülnek.