Cikk megosztása

Megosztás közösségi oldalon

Link (backlink)

Képes riport Bán Katival (alias ladybug68)


2022-06-15 22:20:42 | Szerző: oaadmin | Megtekintés: 111

Egyik korábbi riportalanyunk Bán Katit (ladybug68) jelölte meg interjúalanynak, az alábbiakban a Vele készült riport és a választott képei következnek.

OA: Hány éves vagy?

ladybug68: 54


OAAz ország melyik megyéjében élsz?

ladybug68Pest megyében, Budapesten.


OAMióta fotózol?

ladybug68Szépen, fokozatosan alakult ki ez nálam, ahogy teltek-múltak az évek. Ha visszaemlékszem, akkor úgy a ’80-as évek végétől lehet azt mondani, hogy fényképezek.  Kezdetben nem volt tudatos, csak a családi események, kirándulások, nyaralások pillanatait örökítettem meg. 


OAA család hogyan fogadja a hobbidat?

ladybug68Teljesen támogatnak benne! Megszokták már, hogy egy pici kis „pondróért” is képes vagyok megállni az út szélén.


OAMi volt az első sikerélményed?

ladybug68Amikor 2001 és 2002-ben megjelent néhány fotóm az „Utazás a Világ Körül” című könyvben.


OAVoltak-e közben nehézségeid?

ladybug68Nem voltak. Mindig csak hobbiként tekintettem a fotózásra. Fotósiskolába sem jártam, nem ez volt a fő cél. 


OAMelyek a kedvenc témáid, mi az, amit szívesen fotózol?

ladybug68Mindent szeretek fotózni, ami épp megérint érzelmileg és lelkileg. Nálam csak úgy jön hirtelen egy téma, amit épp meglátok és „megfog”. Nem agyalok túl sokat rajta, hogy vajon mit is kellene fotózzak, mert mindig az adott pillanat és érzés alapján jön az ihlet.


OAMit szeretnél kifejezni a fotóiddal?

ladybug68Szeretném átadni azt a sok szépséget, ami körülvesz bennünket. A Természet csodáit, az ember alkotta építményeket, életképeket megörökíteni. Szeretek fotóalbumokat, kisebb videókat is készíteni a képeimből. Jó érzéssel tölt el, hogy ezekkel örömet tudok szerezni a családomnak, barátaimnak, ismerőseimnek. 


OASzerkeszted fotóidat valamivel?

ladybug68Igen, Adobe Photoshop programmal szoktam egy kis utómunkát végezni.


OAVolt-e segítséged, kaptál-e tanácsot szakembertől?

ladybug68Csak barátoktól, ismerősöktől kaptam tanácsokat, jó ötleteket, illetve az Interneten elérhető videókból sok mindent kipróbáltam és megtanultam.


OASzerepelt-e már fotód kiállításon?

ladybug68Igen. A GuruShots által meghirdetett fotókiállításokon több képem is digitális, valamint egy alkalommal nyomtatott formában is megjelent.


OAA hétköznapokban milyen munkakörben dolgozol/dolgoztál?

ladybug68Adminisztratív munkakörben dolgozom egy Hivatalnál


OAMilyen emlékezetes sztorit hoztál nekünk?

ladybug68Még 1997-ben történt egy kerékpártúránkon, hogy a barátnőm nem tudta bevenni jól a kanyart és így beleborult az árokba. Az első reakcióm az volt, hogy megkérdeztem, hogy jól van-e, mert ha igen, akkor maradjon is úgy, mert ezt a pillanatot meg kell örökítenem. Elég vicces volt, nagyokat nevettünk. A fénykép azóta is mosolyt csal az arcunkra, ha megnézzük.


OASzerinted mi jó az Országalbumban?

ladybug68Elsősorban, az hogy egy magyar közösségi oldal, ahol bárki megmutathatja magát. Tanulhatunk, inspirálódhatunk egymástól. OAMiért választottad ezeket a képeket, mit tudsz mesélni róluk, a keletkezésük körülményeiről?

ladybug68


1. Kakas

Ez az egyik kedvenc kakas fotóm. Ráadásul még világhírű is lett, mert a Shutterstock oldalon több országból is megvásárolták felhasználás céljából.
2. Lipóti vadgesztenyefasor

Ez a fotóm megjelent a National Geographic oldalán „Lombok alkotta alagút a Szigetközben” címmel. 
3. Őszi csoda – a Dömörkapui vízesés Szentendrén. Az egyik legkedvesebb fotóm, több szempontból is. Az egyik legemlékezetesebb, amikor itt véletlenül találkozhattam a fotós kis barátommal, Zalánnal, akivel addig csak az éteren keresztül kommunikálhattam.
4. A legszebb Parlament a miénk. Sosem tudom megunni ezt a látványt. A Margitszigetről fotóztam egy szép őszi estén.
5. Leánykökörcsinek

Régóta szerettem volna élőben is látni ezt a szép kora tavaszi virágot. A budaörsi kőhegyre mentem fel, abban a reményben, hogy végre találni fogok egyet. Szerencsém volt, mert csak ezt az egyet találtam és ezért nagyon hálás is voltam az Égieknek. 
6. Zsolnay tetőcserepek

Szeretek egy-egy képből kiragadni részleteket, közelebbről is megmutatni az építészet csodáit. 7. Prédikálószék

Egy-egy csodás panorámáért komolyan meg kell dolgozni, mert ide csak gyalogosan, túraútvonalon lehet csak feljutni. Minden izzadságcsepp és izomláz ellenére is megérte ide feljönnöm, mert a látvány mindenért kárpótolt.
8. A legjobb pillanat

Az ablakunkból rendszeresen látom felszállni a repülőgépeket, így sokszor van lehetőségem egy-egy gépmadarat így elcsípni.
9. Kis csónakom leng a Duna vizén...

Ez a kép egyik kedvenc városomnál, Esztergomnál készült. A naplemente csodája mindig magával ragad, megunhatatlan fotótémám.
10. Szeretném bemutatni a legújabb fotómat, ami nemrég készült, Olaszországban, Palermóban.

Érdekessége ennek a képnek az, hogy amikor lefotóztam, akkor csak a beszűrődő ellenfény és a sikátor szépsége ragadott magával. Nem láttam a jelenetet, az már csak itthon a számítógépemen, a Photoshop szerkesztésekor tárult elém. 

Sokszor igaz, hogy egy jó képhez, nagy adag szerencse is kell.  Fekete-fehérben is más a hangulata. Nekem mind a két verzió tetszik.
OA: Nagyon szépen köszönjük Bán Katinak, hogy elfogadta felkérésünket! Bán Kati (ladybug68) Országalbumos oldalát itt találod.

Megosztás Vissza a magazin nyitólapjára
Hozzászólások

A cikkhez hozzászólni csak belépett felhasználó tud

 Mária53 2022-06-21 21:33:33 | 4.
Gratulálok, nagyon jó a riport és nagyszerűel a fotóid!!! ☺♥
 cegledizalan17 OA Pro 2022-06-21 15:18:54 | 3.
Kedves Kati!  
Nagyon köszönöm az említést.   Szép fotókat hoztál, és a cikk is szuper lett.. Gratulálok, csodás fényeket kívánok én is Neked!

Üdv, Zalán
 ladybug68 OA Pro 2022-06-20 22:50:35 | 2.
Válasz erre: #1
Köszönöm szépen kedves István! Örülök, hogy tetszettek a képeim! Viszont kívánok én is csodás fényeket! Üdv.!  
 NNIstvan OA Pro 2022-06-16 13:08:41 | 1.
Kedves Kati!

Örülök, hogy jobban megismerhettelek. Klassz fotókat hoztál.
További szép fényeket és "szerencsés" témákat!

Üdvözlettel,
István