Cikk megosztása

Megosztás közösségi oldalon

Link (backlink)

Képes riport Kiss Gyulánéval (alias Firkin10)


2022-06-06 18:49:28 | Szerző: oaadmin | Megtekintés: 224

Előző riportalanyunk, Nagy Imréné Kiss Gyulánét (Firkin10) jelölte meg következő interjúalanynak, az alábbiakban a Vele készült riport és a választott képei következnek.


OA: Hány éves vagy?

Firkin10: 70.


OA: Az ország melyik megyéjében élsz?

Firkin10: Budapesten.


OA: Mióta fotózol?

Firkin10: Én csak fotózgatok, abszolút hobbi szinten.


OA: A család hogyan fogadja a hobbidat?

Firkin10: A családom kifejezetten örül, támogatnak ezen tevékenységemben.


OA: Mi volt az első sikerélményed?

Firkin10: Nagyon régen volt, egy utazási iroda a facebook-on hirdetett fotó versenyt, és az én képem lett a befutó. Nyereményem, egy 2 napos utazás lett Bécsbe, másodmagammal. 2021-ben pedig egy asztali naptárban jelent meg, Kölcsey mauzóleumáról készített fotóm.


OA: Voltak-e közben nehézségeid?

Firkin10: A mai napig is csak azok vannak.


OA: Melyek a kedvenc témáid, mi az, amit szívesen fotózol?

Firkin10: Minden ami felkelti az érdeklődésemet, de legfőképpen a természet. Ha a természetben járok, és a lelkem megtelik a szépségével, mindig Petőfi Sándor Tisza című versének sorai jutnak eszembe. "Óh természet, óh dicső természet, mely nyelv merne versenyezni véled?"


OA: Mit szeretnél kifejezni a fotóiddal?

Firkin10: Megmutatni a körül ölelő világ sok színűségét, értékeit, múltjának egy szeletét, legyen az akár egy régi épület, vagy kastély, de a barátaimat is szoktam fotózni, kirándulásaink alkalmával.


OA: Szerkeszted fotóidat valamivel?

Firkin10: Minimálisan.


OA: Volt-e segítséged, kaptál-e tanácsot szakembertől?

Firkin10: Részben igen. Több szakembert meghallgattam, de számomra az igazi, ha magam kísérletezgetek, jövök rá fogásokra.


OA: Szerepelt-e már fotód kiállításon?

Firkin10: Nem volt, és nem is szándékozom kiállítani.


OA: A hétköznapokban milyen munkakörben dolgozol/dolgoztál?

Firkin10: Egy neves speditőr cégnél voltam vám ügyintéző, és egy kis időre bele kóstoltam a szállítmányozásba is.


OA: Milyen emlékezetes sztorit hoztál nekünk?

Firkin10: Talán mikor a jobb fotó elérésének érdekében a Budai Arborétumban bele hasaltam a frissen trágyázott ágyásba.


OA: Szerinted mi jó az Országalbumban?

Firkin10: Tág teret biztosít a bemutatkozásra, tanít, kíváncsivá tesz mások munkái iránt Nem árulok el titkot, de a kezdetektől, imádom a grafikai programját az Országalbumnak. Élvezem, és ebben tudom igazán kiélni magam.


OA: Miért választottad ezeket a képeket, mit tudsz mesélni róluk, a keletkezésük körülményeiről?

Firkin10

1. Az első kép eredetije Kulcson a barátainknál készült egy Cserszömörce fáról.  Ezt a képet grafikáztam meg, és lett az év képe is.2. A második kép: szintén Kulcson készült késő ősszel, a levelek szélén megtelepedett a dér.. Az itt látott kép a kreativitásról szól, hogyan lehet az oaPIX segítségével, közönséges zúzmarás levelekből, egy elegáns csipke terítőt varázsolni.3. Harmadik képem: Férjem önmagáról készített, képének grafikázása, Selfi címmel. Önmagában is egy jópofa, vidám, ön ábrázolás, amikor azt mondja Cyrano de Bergerac " Magamat kigúnyolhatom, ha kell, de, hogy más mondja, azt nem tűröm el "4. Negyedik kép: Címe: kávé kapszulaImádom a kávét, ezért aztán "emléket állítottam neki"5. Ötödik kép: Utcarészlet. Szeretek a múltba kalandozni. Ez a kis kávézós utca részlet, a 20-as évek hangulatát idézte fel bennem, azzal, hogy meggrafikáztam.6. Hatodik kép: A bűvész. Vajdahunyad vár körül sétálgattam karácsony előtti napokban. Ez a fiatalember  nem csak a gyerekeket, de engem is elkápráztatott tehetségével.7.  Hetedik kép: Naplemente, az a bizonyos fotó amivel a bécsi utat nyertem. Tatán készült.
OA: Nagyon szépen köszönjük Kiss Gyulánénak, hogy elfogadta felkérésünket! Kiss Gyuláné (Firkin10) Országalbumos oldalát itt találod.

Megosztás Vissza a magazin nyitólapjára
Hozzászólások

A cikkhez hozzászólni csak belépett felhasználó tud

 agnes56 OA Pro 2022-06-09 20:33:29 | 6.
Kedves Firkin10!
Örülök, hogy elfogadtad a felkérést a riportra és, hogy jobban megismerhettünk! Ugyan én a természetességet kedvelem, de jól bánsz az oaPix szerkesztővel. További jó egészséget és örömteli fotózást kívánok! Üdvözlettel, Ágnes
 Firkin10 OA Pro 2022-06-08 18:05:14 | 5.
Kedves Jani85!
Köszönöm kedves szavaidat, mellyel nagy örömöt szereztél nekem! Örülök, hogy felkeltettem érdeklődésedet személyem iránt! Én is kívánok Neked minden szépet, és jót, sikerekben gazdag éveket!
 Jani 85 OA Pro 2022-06-08 09:06:14 | 4.
Kedves Firkin10!

Nagyon örülök,hogy rólad is olvashattunk!
Eddig is kedveltelek,de az "Óh természet, óh dicső természet, mely nyelv merne versenyezni véled?" idézet után ez a megítélés,csak erősödött bennem!
Kívánok neked jó egészséges,és sok jót a jövőt illetően!
 Firkin10 OA Pro 2022-06-08 08:23:46 | 3.
Köszönöm Ágnes56- nak a felkérést!
 Firkin10 OA Pro 2022-06-07 10:48:06 | 2.
Köszönöm az érdeklődésedet!
 lYZ OA Pro 2022-06-07 08:13:45 | 1.
Örülök, hogy kicsit megismerhettünk, tetszenek az oaPix képeid, valóban jó kikapcsolódást (is) jelent egy-egy fotó átalakítása. Üdv.lyz