Cikk megosztása

Megosztás közösségi oldalon

Link (backlink)

Bélyegképekből 1 megapixeles élethű AI "fotók"


2021-09-01 17:21:57 | Szerző: oaadmin | Megtekintés: 136 |

A Google Enhance bélyegképekből 1 Mpixeles "fotókat" képes készíteni a mesterséges intelligencia (AI) segítségével.

A természetes képszintézis a gépi tanulási (ML - Machine Learning) feladatok széles csoportját jelenti, széleskörű alkalmazási lehetőségekkel. Az egyik példa a kép "szuperfelbontásúvá" tétele, amelyben a mesterséges intelligenciát arra képezik ki, hogy az alacsony felbontású képet részletes nagy felbontású képpé alakítsa (pl. RAISR). A szuperfelbontás számos alkalmazási lehetőséget vetít előre.

Az SR3 egy szuper felbontású diffúziós modell, amely bemenetként alacsony felbontású képet vesz fel, és tiszta zajból megfelelő, nagy felbontású képet készít. A modell képalkotási folyamatra van kiképezve, amelyben a zajt fokozatosan hozzáadják a nagy felbontású képhez, amíg csak tiszta zaj marad. Ezután megtanulja megfordítani ezt a folyamatot, kezdve a tiszta zajtól, és fokozatosan távolítsa el a zajt, hogy elérje a céleloszlást a bemeneti alacsony felbontású kép irányításával.

A Google Enhance AI már rendelkezésre áll és a közeljövőben számos célra fogják (fogjuk) felhasználni, pl. alacsony felbontásű biztonsági kamera felvételek (illetve részletek) nagyfelbontásúvá tétele, régi fotók feljavítása, orvosi képalkotó rendszerek fejlesztése stb.

A részletes angol nyelvű cikket a Google AI blogjában találod.


Megosztás Vissza a magazin nyitólapjára
Hozzászólások

A cikkhez hozzászólni csak belépett felhasználó tud