Cikk megosztása

Megosztás közösségi oldalon

Link (backlink)

Infravörös fotók Franciaországból, az ikonikus helyektől a rejtett kincsekig


2021-08-25 11:30:56 | Szerző: oaadmin | Megtekintés: 854

A nyár a buja természet szinonimája is, amelyben az infravörös fotózás a legjobban alkalmas alternatív színek felfedésére.

Ezt a technikát (infrafotó) nem csak a pop és a pszichedelikus hangulat megteremtésére használják. Amellett, hogy vonzó francia helyeket kínál (újra) felfedezni, ennek a fényképészeti utazásnak az a célja, hogy a természet különböző kifejezési formáira összpontosítson, a városi területektől a part menti szűz strandokig és a természeti parkokig. Bár a turizmus erősen csökkent 2020 óta a COVID miatt, a természet megőrzése a turisztikai területeken továbbra is fontos kérdés.

Az eredeti angol nyelvű cikkben Franciaország kilenc emblematikus régiójára összpontosít a fotós, és mindegyiknél egy ikonikus helyet és egy rejtett gyöngyszemet illusztrál az infravörös fotózáson keresztül. 

Nézd meg a csodás infrafotókat ide kattintva!

---------------------

Ha pedig Te is infravörös fotókat szeretnél készíteni, de nincs ehhez speciális kamerád, a fotóidat (elsősorban természetfotókat érdemes) könnyűszerrel átalakíthatod infravörös (jellegű) fotóvá, ehhez az oaPIX webes applikáció Infrared eszközét kell használnod. Nézd meg az alábbi képet, melyet egy gombnyomásra készítettünk az eszköz alapbeállításával. Az oaPIX online applikációt azonnal eléred, ha ide kattintasz.---------------------

Forrás: PetaPixel


Megosztás Vissza a magazin nyitólapjára
Hozzászólások

A cikkhez hozzászólni csak belépett felhasználó tud