Cikk megosztása

Megosztás közösségi oldalon

Link (backlink)

Te is várni fogod az új oaPIX képszerkesztőt #9 - szögletre fel!


2021-06-26 12:33:34 | Szerző: oaadmin | Megtekintés: 359

Hamarosan megjelenik az új (immár nem béta verziós) oaPIX. Addig is elindítottunk ízelítőként egy cikksorozatot, mely új oaPIX-szel készült képeket mutat be. Sorozatunk kilencedik részében az oaPIX NeoCubism eszközével készült alkotásokat hoztunk Neked...

A kubista alkotások lényege, hogy megpróbálják több szemszögből egyszerre, egy képen ábrázolni a kép alanyát, általában egy embert, egy portrét, csendéletet, házakat. Hiába azonban a cikkünk címében lévő hívószó, egy kubista alkotás nem csak szögletes formákból, legfőképp nem csak négyzetekből (kockákból) áll, inkább a kocka több oldalára, mint többféle szemszögre utal a kubizmus korszakának elnevezése. Az oaPIX új verziója több kubista eszközt hoz majd, ebből is kiemelnénk a NeoCubism eszközt. Továbbra is igaz - sőt itt még fokozottabban -, hogy akármilyen fotóból nem készülhet jó kubista alkotás. Ha olyan eredményt szeretnél, ami a faladon landol vagy a galériádban, akkor válassz könnyen és egyértelműen felismerhető egyszerű tárgyakat, csendéleteket, portrékat, de semmiképpen aprólékos, "sokmindent" ábrázoló fotókat. A háttér lehetőleg legyen semleges, de ha nem az, sok esetben akkor is érdekes, néha pedig egyenesen fantasztikus eredmény születik. Mivel ez az eszköz is nagymértékben él a véletlenszerűség felhasználásával, ha tetszik egy kép, mindenképpen mentsd el magadnak, mert nem fogod tudni megismételni, hiába használod ugyanazokat a beállításokat.

A címképünk is természetesen a NeoCubism eszközzel készült (a CubeMachines alapbeállítással). Az alábbi képek pedig vagy alapbeállítással (presettel), vagy egyedi paraméter beállítással készültek. Sok száz képet készítettünk, elsősorban portrékból, nézd meg az ebből készült válogatásunkat. 


Cikksorozatunk következő, tizedik részében ismét egy eszközt mutatunk be, ám a nevét most sem áruljuk el, legyen meglepetés. :)

Addig is, ha ki szeretnéd próbálni jelenlegi formájában (még nem az új) az oaPIX online képszerkesztő applikációt, csak ide kell kattintanod.


----------------

eredeti képek forrása: Pixabay

Megosztás Vissza a magazin nyitólapjára
Hozzászólások

A cikkhez hozzászólni csak belépett felhasználó tud