Cikk megosztása

Megosztás közösségi oldalon

Link (backlink)

Te is várni fogod az új oaPIX képszerkesztőt #8 - azonnal a galériába!


2021-06-06 11:59:00 | Szerző: oaadmin | Megtekintés: 95 |

Hamarosan megjelenik az új (immár nem béta verziós) oaPIX. Addig is elindítottunk ízelítőként egy cikksorozatot, mely új oaPIX-szel készült képeket mutat be. Sorozatunk nyolcadik részében az oaPIX toGallery eszközével készült alkotásokat mutatunk Neked...

"Minden műalkotás lényege, hogy kiemelje a mondanivalót (lényeget) és elrejtse az ezen mondanivaló szempontjából értéktelen részleteket." (@dronegom)

Az oaPIX-szel készült digitális alkotások szinte minden esetben csodálatosan kiemelik a lényeget és elmossák a részleteket. Ppersze, vannak kivételek, és az is igaz, hogy nem minden fotó alkalmas műalkotás alanynak. Ha a képed sok apróságot tartalmaz, és nincs egy fő téma, akkor ne is próbálkozz semmilyen festőeszközzel, esetleg csak absztrakt megoldásokkal (ilyeneket is találsz majd szép számmal az új oaPIX eszköztárában), amiknek sok esetben szinte közük sincs az eredeti fotóhoz, egyszerűen csak szép, szemnek tetsző és/vagy harmonikus eredményt adnak.

Az oaPIX új toGallery eszközére a lényeg kiemelése fokozottan igaz. Ha a fotód pl. egy portrét, vagy egy tárgyat ábrázol fő témaként, akkor 99%-ban sikered lesz ezzel az eszközzel. Ha a virágos rétet fotóztad, apró virágokkal, akkor inkább keress az oaPIX eszköztárában valamilyen más festő, vagy grafikai eszközt.

A címképünk is természetesen a toGallery eszközzel készült, az oaPIX demó képeinek egyikéből. Nézzünk pár további példát. 


A képekre egyaránt igaz, hogy az eszköz "bátran él" a szinte hergelő átszínezés, a hatványozott hatásfokozás, azaz az absztrakt impresszionizmus legfontosabb ábrázoló eszközével. Nem hiába beszélünk úgy erről az eszközről, mintha a "festő", a művész, a "májsztro" lenne, majd Te is meglátod, mikor megjelenik az új oaPIX és kipróbálhatod többek közt ezt az eszközt is.

A toGallery paramétereként számos más oaPIX eszközt hívhatsz segítségül. Persze nem csak absztrakt színezés és "blokkosítás" áll majd rendelkezésedre, színhű is lehetsz az eredeti fotóhoz (persze nem magához a fotóhoz, hanem annak egy átalakított változatához). Rengeteg paraméter áll a szolgálatodra, hogy megalkothasd a saját stílusod. Számos alapbeállítás (preset) is segít ebben és a saját beállításaidat el is mentheted majd, bármely paraméterezhető eszközhöz hasonlóan.

Nézzünk egy másik gyönyörű hölgyről készült fotót elsőként, majd a fotóból készült műalkotás változatokat. Őszintén megvallva, több kép az ún. random kapcsoló segítségével készült, és alig volt néhány kép változat, amit kiraktunk a mintákból. Nem szoktuk általában megmutatni a forrás fotót, de most kivételesen megtesszük, íme.
Most pedig nézzük a toGallery eszköz segítségével készül átalakításokat.


Ugye, hogy Te is elfogadnád szinte bármelyiket a faladra, vászonra nyomtatva? Nem is tudom megmondani, melyik a személyes kedvencem, talán az ötödik... (meg az első és a második... :) ) Nemsokára Te is használhatod a toGallery-t következő műalkotásod előállításához, mely a galériádba, vagy akár a kiállításod galériájába kerülhet.

Cikksorozatunk következő, kilencedik részében ismét egy új eszközt mutatunk be, ám a nevét még nem áruljuk el, legyen meglepetés. :)

Addig is, ha ki szeretnéd próbálni jelenlegi formájában (még nem az új) az oaPIX online képszerkesztő applikációt, csak ide kell kattintanod.


----------------

eredeti képek forrása: Pixabay

Megosztás Vissza a magazin nyitólapjára
Hozzászólások

A cikkhez hozzászólni csak belépett felhasználó tud