Cikk megosztása

Megosztás közösségi oldalon

Link (backlink)

Szeptember 20-ig nevezhetsz a madárfotó versenyre


2020-07-26 09:14:32 | Szerző: oaadmin | Megtekintés: 326 |

Az Envirotis Zrt., a Tatai Vadlúd Sokadalom főtámogatója fotópályázatot hirdetett a Vadlúd Sokadalom népszerűsítésére.

A beküldött fotó kizárólag természetes élőhelyén – legyen az természeti vagy városi környezet – fotózott, vad madarat ábrázolhat. Az idomított, fogságban/állatkertben tartott madarat ábrázoló fotókat azonnal töröljük. A pályázat kiírója él az utólagos törlés lehetőségével abban az esetben is, ha a pályázat feltételeinek nem megfelelés csak a zsűrizés után derül ki.

A zsűri csak technikailag hibátlan, az etikus madárfotózás elveinek (amikor a fotós a madarakat szaporodásukban, pihenőhelyükön, avagy természetes mozgásukban nem akadályozza) megfelelő fotókat értékel.

Magasra értékeli a zsűri, ha a fotók a madarakat mozgásban, egymással történő interakcióban ábrázolják, ha a fotók érzékeltetik, a madarak etológiáját, életvitelét, valamint a kép üzenetében benne van a természetvédelem fontossága (a fészekfotókat azonnal töröljük).

Pluszt jelent az értékelésnél a különleges látásmód, vagy különleges technikai megoldás.

Amennyiben a zsűri meggyőződik arról, hogy olyan kép került nevezésre, amely a kiírás szabályainak bármelyikét megszegi, az érintett képet törli, azt kizárja a pályázatból! Amennyiben a pályázó az etikai elveket megszegő képet tölt fel, úgy a pályázót kizárja a pályázatból.

Pályázni előzetes regisztráció után, a teljes pályázati időszak alatt, Magyarországon készült, más pályázatra még be nem adott, kiállításra nem küldött fotóval lehet. Nevezési díj nincs.

Fődíj: 10 alkalomra szóló Sakertour les használat (300.000 Ft értékben)

Második díj: utazás (pontos részletek később)

Harmadik díj: I Pod 7 th genaration 32GB space gray

Különdíjak

Envirotis Zrt. mobilfotós díj: utazás (pontos részletek később): az Envirotis Zrt. különdíjat ad annak a fotósnak, aki mobiltelefonnal készítette pályázati anyagát, a fotója a pályázati feltételeknek mindenben megfelel, és a cég munkatársaiból kiválasztott zsűri a legjobbnak ítéli.

Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület különdíja: TVS termékek ajándékcsomagja

Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság különdíja: DINPI ajándékcsomag

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület különdíja: MME termékek ajándékcsomagja

Közönségdíj: utazás (pontos részletek később), a második körbe bekerült fotókat közönségszavazásra bocsátják a Facebookon. A szavazás részleteiről később adnak tájékoztatást. Azon szavazók között pedig, akik kommentben jelzik, hogy szavaztak, kisorsolnak egy tabletet.

Publikációs lehetőségek a díjazottak, és a második körbe jutottak közül még 50 fotósnak

  • kiállítás Tatán
  • fotókönyv
  • média-megjelenés


További infomációkat a fotópályázat oldalán találsz.

Megosztás Vissza a magazin nyitólapjára
Hozzászólások

A cikkhez hozzászólni csak belépett felhasználó tud