Cikk megosztása

Megosztás közösségi oldalon

Link (backlink)

Ezek az autós hirdetések modellautókkal készültek


2019-03-17 09:52:40 | Szerző: oaadmin | Megtekintés: 803 |

Néhány hónappal ezelőtt a cseh autós márka, a Škoda felkérte Lampert Benedek magyar fotóst, hogy készítsen fotókat autóikról. A vállalat azt kérte, hogy a drága valódi autók helyett Benedek csak az 1: 43-as méretű modelleket használja.

- Érdekesnek hangzott, így elfogadtam a felkérést - mondta a 24 éves fotós a PetaPixel magazinnak. Benedek rendszeresen készít realisztikus fotókat mini modellekkel, pl. LEGO figurákkal, így rendelkezett a szükséges háttérrel és készségekkel.

Benedek a lehető legkevesebb Photoshop-manipulációt használja a fényképeihez, és inkább órákat tölt el miniatűr jelenetek létrehozásával, amennyire csak lehetséges, valós elemekkel (pl. füst, homok, vagy föld). A legtöbb fotó 7–12 órát vett igénybe, az egyik fotó viszont 10 napig készült az építés, a koncepció, a fotózás és az azt követő időszak miatt.

Bár a Photoshop segítségével könnyebb lenne hamisítani olyan dolgokat, mint a mozgás elmosódása, Benedek úgy rögzítette a fényképezőgépet, hogy a háttereken és az autók kerekeinél látható elmosódás nem a digitális manipuláció eredménye lett.

Íme néhány Lampert Benedek által készített kép, melyet a Škoda számára készített. A képek után pedig találsz egy videót, hogyan készült...

Forrás: petapixel

Megosztás Vissza a magazin nyitólapjára
Hozzászólások

A cikkhez hozzászólni csak belépett felhasználó tud