Cikk megosztása

Megosztás közösségi oldalon

Link (backlink)

Elrontottad egy képedet és nem tudod pótolni? Ne aggódj, nem veszett kárba! +1 tipp


2019-01-14 19:21:31 | Szerző: oaadmin | Megtekintés: 712 |

Otthon vetted észre, hogy egy fontos képen "félrement" a fókusz és életlen lett a kép? Ne búsulj, készíts belőle grafikát!

Nézd meg az alábbi képsorozatokat, látni fogod, hogy a legtöbb grafika esetén szinte meg sem lehet mondani, hogy az alapjául szolgáló fotó egy rontott fókuszú kép volt, akár egy tökéletes képből is készülhetett volna. A grafikák elkészítéséhez az oaPIX online képszerkesztőnket hívtuk segítségül.


1. sorozat: szép csendélet lett volna, de életlen lett a kép.

Az oaArtSplatter művész effektet használtuk ezen a képen (Művész/Stílus blokk).

Ezen a képen az oaArtGrafik effektet hívtuk segítségül (Művész/Stílus blokk).

Az alábbi képen dronegom felhasználónk SomeWhatOlder effektjét használtuk (Közös/Gyorsindítók blokk, szűrj rá az effekt nevére).


2. sorozat: csodás háttérelmosás, de az ágra való fókuszálás mégis elmaradt. Nehéz észrevenni a mobil (pláne a fényképezőgép) képernyőjén az életlenséget, esetleg, ha belenagyítasz, de úgysem teszed meg minden képnél, tehát 99%, hogy csak otthon veszed észre a fókusz hiányát.

Az alábbi képen szintén dronegom felhasználónk SomeWhatOlder effektjét használtuk (Közös/Gyorsindítók blokk, szűrj rá az effekt nevére).

Az alábbi képen az oaArtCartoon effektet hívtuk segítségül (Művész/Stílus blokk).

Ezen a képen pedig az AMC-EngraveDrawing effektet használtuk (Művész/Legjobb blokk).


3. sorozat: az ún. játékasztal (TiltShift) effekt hatást éred el, ha függőlegesen a leghátul lévő rész életlen lesz, a középen lévő éles és a kép elején lévő szintén elmosott. A hatást emeli, ha a térben a kép hátulján lévő elemek feljebb vannak a valóságban is, mint a kép elején lévők (pl. hegyoldal). Ezen a képen valóban játékasztal elemek kerültek volna fotózásra, ám a fókusz elcsúszott és a kép hátulján lévő házikók lettek csak élesek, holott a középtájnak kellett volna élesnek lennie. Ezt is nehéz észrevenni, ha nem vészes a fókuszvesztés, kivéve, ha belenagyítasz, tehát itt is nagy az esély, hogy csak otthon veszed észre.

Ezen a képen szintén az oaArtGrafik effektet hívtuk segítségül (Művész/Stílus blokk).

Ezen pedig az oaArtAquarell effektet használtuk (Művész/Stílus blokk).

Ezen a képen az oaArtModern effekt volt segítségünkre (Művész/Stílus blokk).

Az alábbi képen az oaPopartSplatter effektet használtuk (Művész/Extrém blokk).

Az alábbi képen pedig a ViviDraw effektet hívtuk segítségül (Művész/Extrém blokk).


+1 tipp: ha nem szeretnél minden rontott fókuszú képből grafikát készíteni, de mégis szükség lenne egy jobb minőségű képre, akkor is vannak lehetőségek. Természetesen minél kevésbé életlen a kép, annál nagyobb eséllyel jársz sikerrel, annál jobb élesítést végezhetsz a képeden. 

Az alábbi képen 2x futtattuk a Memphis eszközt (Javít/Erősít blokk), majd 3x az oaDenoise2 eszközt (Javít/Beállít blokk). Fontos, hogy 2-nél többször ne futtasd a Memphis élesítőt! Az oaDenoise zajmentesítő eszközt többször is futtathatod, de számolj vele, hogy minden futtatáskor részletek vesznek el, viszont némi élesítést kapsz cserébe és a képzajok is csodával határos módon hagyják el majd képedet!

Ugye, mennyivel élesebb lett a kép? Nézd meg itt nagyban!

Jó szórakozást, jó grafikázást az oaPIX-szel!

Megosztás Vissza a magazin nyitólapjára
Hozzászólások

A cikkhez hozzászólni csak belépett felhasználó tud