Cikk megosztása

Megosztás közösségi oldalon

Link (backlink)

Így készíts képet világító gombákról


2018-10-10 20:49:51 | Szerző: oaadmin | Megtekintés: 734 |

A Petapixel magazinban ma (október 10-én) megjelent egy cikk, melyben leírják, miképpen tudsz "világító" gombákat fotózni. Mi tudunk egyszerűbb megoldást (két féle módszert is), de azért ne siessünk ennyire előre.

A Petapixel cikkében részletesen ecsetelik, hogy az egyes képekhez milyen eszközöket, lencséket használtak és milyen beállításokat alkalmaztak.

Egy példa kép a cikkből:Az oaPIX képszerkesztőnkkel is tudsz hasonló képet készíteni szinte bármilyen gombás képből, persze előnyben lesznek azok a fotók, ahol a gomba jóval világosabb a környezeténél, vagy esetleg vakut használtál a fotózáskor.

Mi ezt az Országalbumos képet használtuk a cikk készítéséhez, köszönjük Barta Ferencnek: https://www.orszagalbum.hu/p/ozlab-/109317

A két féle módszert pedig az alábbi képek leírásában láthatod:

1. LowKey + színezés módszer: https://www.orszagalbum.hu/p/vilagito-gomba-i--modszer/117836

2. NightVision módszer: https://www.orszagalbum.hu/p/vilagito-gomba-ii--modszer/117837

Ha nem szeretnél magad gombákat fotózni, de szívesen kipróbálnád, akkor az alábbi módokon találsz rengeteg gombás képet, töltsd be egy mozdulattal az oaPIX szerkesztőbe, letöltögetned sem kell:

1. A szerkesztőben a kép betöltés részben az OA CC0 blokkban, vagy a Pixabay blokkban írd be a logó alatti keresőbe, hogy "gomba" és nyomd meg az entert, vagy bökj a mellette lévő nyil gombra. (a Pixabay blokkban használhatod a "mushrooms" keresőszót is)

2. A Pexels blokkban használd a "mushrooms" keresőszót, az előzőekben leírtakhoz hasonlóan.

3. Ha ennyi gomba sem lenne elég, az Országalbumon számos képet találsz, ezeket le kell töltened, és be kell töltened a szerkesztőbe (azért kell így, mert ha ilyen képet publikálsz, a kép licensze szerint hivatkoznod kell az eredeti kép oldalára/szerzőjére.

Természetesen nem csak gombákkal, hanem bármilyen képpel kipróbálhatod fenti módszereket, érdekes eredményt fogsz kapni. Mi csak az ötletül szolgáló cikk miatt maradtunk a gombáknál. :)

Jó szórakozást!

Megosztás Vissza a magazin nyitólapjára
Hozzászólások

A cikkhez hozzászólni csak belépett felhasználó tud