Cikk megosztása

Megosztás közösségi oldalon

Link (backlink)

5 tipp esküvői fotózáshoz


2018-08-02 19:10:16 | Szerző: oaadmin | Megtekintés: 266 |

Ha kértek már meg, hogy fotózz ismerősöd esküvőjén, akkor tudod, hogy nem egyszerű a dolog. Mindenre kell gondolnod, hiszen barátodnak/barátnődnek ez lesz élete egyik legemlékezetesebb napja, nem mindegy, mi marad belőle az esküvő utánra.

Tipp #1: Ne rohanj bele!

Nem mindegy hogyan fotózol majd, tervezd meg, készülj fel rá! Ha mindenképpen eldöntötted, hogy Te leszel a fotós ismerősöd esküvőjén, akkor célszerű felvenni a kapcsolatot (esküvői) fotósokkal, és kérdezd meg, hogy segíthetsz-e nekik esküvők bármelyikén. Valószínűleg boldogok lesznek, ha nincs segítőjük. Te pedig biztonságot nyersz és tapasztalatot szerzel. Ez egy win-win kapcsolat.

Tipp #2: Légy elővigyázatos!

Bármi megtörténhet a nap folyamán. Ha lehetséges, legyen tartalék géped, vagy bérelj olyan felszerelést, amit még nem engedhetsz meg magadnak. Ha tartalék gépet nem tudsz biztosítani, legyen elegendő akku, és memóriakártya. Gondoskodj vakuról, megvilágításról.

Tipp #3: Fotólista

Valószínűleg azt gondolod, hogy egy fotó-lista nem a stílusod, hogy majd kreatív leszel a nap folyamán, és nem kell senki, aki elmondja neked, hogy mit tegyél. Ez igaz lehet, de néha túl nagy a nyomás, és nem jön az ihlet. Nem biztos, hogy ez fog történni veled, de megtörténhet.

Az esküvők időnként meglepetésekkel szolgálhatnak (elég csak megnézni néhány esküvős filmet, ha Te még nem vettél részt esküvőn), és a pillanat hevében könnyen elfelejtheted, milyen felvételeket kellett volna készítened. Egy esküvőn nincs újrajátszás, egy esély van a fotózásra. Csomó fejfájást spórolhatsz meg, ha előre készülsz egy listával. A helyszínek ismeretének birtokában könnyen fel tudsz majd készülni. Mindenképpen beszélj a házasulandó párral, kiket és mikor célszerű fotóznod majd.

Tipp #4: Hely megfigyelés

Gyakran az esküvő napján, attól függően, hogy mennyire szigorúan illeszkedik a pár az ütemtervhez, a dolgok teljesen megváltozhatnak, és a helyszínen módosulhatnak a történések. Lehet, hogy órákon át helyezkednek egy csoportkép miatt. Ragaszkodj ahhoz, hogy készüljön kép ilyenkor is, inkább legyen nem egészen tökéletes, mint ne készüljön kép.

Érkezz korán és sétálgass az esküvői helyszínen, keresd meg a legjobb helyeket. A legjobb, ha már néhány nappal korábban bejárod a helyszínt. Így nem lesz rohanás, kisebb lesz a nyomás, és talán még egy kis időt is szakíthatsz, hogy elfogyassz egy szendvicset. :)

Tipp #5: Ismerd meg az eszközeidet!

Lehet, hogy úgy gondolod, jól ismered a fényképezőgéped, de nem árt átnézni a géped lehetőségeit és próbafotókat készíteni. Amikor a dolgok az esküvő napján elkezdenek változni és sokféle helyzetet gyorsan kell megörökíteni, akkor lehet, hogy rájössz, hogy valójában nem ismered annyira a fényképezőgépedet, ahogy azt gondoltad.

Gondolkodás nélkül tudnod kell, hogy adott helyzetben a fényképezőgép mely lehetőségeit kell megfelelően beállítani, majd hogyan változtatod majd meg másodpercek alatt, mialatt a következő "jelenet" adódik.

Képzeld magad, hogy felveszed a párt egy gyengén megvilágított templomban. Amikor az ünnepség véget ér, a gyengén világított kápolna belsejéből kimennek a ragyogó napsütésre. Tudnod kell kezelni a két drasztikusan eltérő világítási helyzetet, miközben hátrafelé haladsz, anélkül, hogy felnézel a kamerádról, hogy ne maradj le semmiről, de közben ne is lépj rá a menyasszony második unokatestvérének, Bettynek a lábára.

Megosztás Vissza a magazin nyitólapjára
Hozzászólások

A cikkhez hozzászólni csak belépett felhasználó tud