Cikk megosztása

Megosztás közösségi oldalon

Link (backlink)

Egy profi fotós 7 tippje a jobb utazási fotók készítéséhez


2018-07-30 22:52:20 | Szerző: oaadmin | Megtekintés: 348 |

Jay Dickman elsősorban emberi témák fotózásával foglalkozik. Az Olympus Learn Centerben megjelent cikkében is ilyen megközelítésben adta a tanácsokat.

#1 Ne akarj minden fotós cuccodat magaddal vinni, ha cserélhető objektíves géped van. Egy nagy fotóstáska sokszor csak akadék utazásod közben. Ne a téma megjelenésekor akarj objektívet cserélni. Ha teheted, inkább 2 géppel fotózz, persze gondoskodj a megfelelő pántról az egyenletes súlyeloszlás miatt.

"Mi a legjobb kamera? Az, ami a kezedben van, ha szükséges."

#2 Készülj elő megfelelően. Legyenek feltöltve az akkuk, legyen hely a memóriakártyán. (A szerkesztő megjegyzése: Ha fix memóriád van pl. a telefonodban, akkor lehetőleg legyen pl. laptopod, ahová esténként felmásolhatod a fotókat. Az sem árt, ha van Nálad powerbank, vagy napelemes töltő.)

#3 Érkezz korán! A különleges helyek "ébredéskor" mutatják legszebb arcukat.

#4 Keresd a szemkontaktust! Észre fogod venni, ha valaki nem akar fotótéma lenni. Mindig kérj engedélyt fotózás előtt.

#5 Oszd meg a képeidet! Persze nem csak a nagyközönséggel, hanem a modelleddel is. Kérd el az email címét, ahová elküldöd majd neki az elkészült képet.

#6 Mindig állj készen! Amennyire lehet, készítsd elő mindig a kamerádat a hely és fényviszonyok beállításai vonatkozásában, hogy ne akkor kelljen állítgatni, amikor a téma előtted áll.

#7 Tudd, mikor kell kiszállni és a fényképezőgépet kikapcsolni! 

"Nem minden helyzet, amely a fényképezőgép előtt állna, alkalmas a fénykép elkészítésére. Például ha látok gyerekeket, akiket fényképezni szeretnék, az első dolog, amit keresek, a szülők vagy valaki, aki nyilvánvalóan felelős értük. Legyél nagyon óvatos, ha engedély nélkül fotózol gyerekeket, bajba kerülhetsz, a szülõkkel vagy a jogszabályok vonatkozásában. Ismerd meg a helyi szokásokat és hagyományokat, így nem követsz el olyan egyszerű hibát, amely nem megfelelőnek vagy sértőnek tekinthető."


Jay Dickman weboldalát itt találod: https://www.jaydickman.net/


Forrás: Olympus Learn Center

Megosztás Vissza a magazin nyitólapjára
Hozzászólások

A cikkhez hozzászólni csak belépett felhasználó tud