Cikk megosztása

Megosztás közösségi oldalon

Link (backlink)

Gigászi hologram hatás


2018-05-11 09:20:10 | Szerző: oaadmin | Megtekintés: 296 |

Több, mint ezer lebegő fénypont igen látványos ábrákat tud kirajzolni.

Xi'an városában, Kínában 1374 drón reppent fel teljesen önműködő módban és egy kilométer szélességben, ezzel a legmenőbb kijelzőjévé váltak közösen. Elsőként egy síkban helyezkedtek el a készülékek és a rájuk szerelt lámpával, saját szoftver segítségével jelenítettek meg számokat, írásokat, jeleket. Ezután már 3 dimenziós alakzatok is megjelentek, amivel igazán látványos lehet ez a fajta vizuális megjelenítés.


Az eseményt kicsit beárnyékolta a hír, miszerint több drón is lezuhant a rekordkísérlet alatt. Bár így is sikeres volt a kísérlet és a terület biztosítva volt, hogy ne essen rá senkire semmi, azért még finomítani kell a módszereken.

Legutóbb ilyen attrakciót a 2018-as Dél-Koreában megrendezett téli olimpián, PyeongChang-ban láthattunk, amikor az Intel közreműködésével 1200 drón repült egyszerre a magasba a megnyitó ceremónián és káprázatos alakokat rajzoltak ki. Ez akkor szintén rekord volt, amit alig szárnyaltak túl a mostani eseményen, szóval elképzelhető, hogy a közeljövőben újabb kísérletek érkeznek ennek megdöntésére.

Megosztás Vissza a magazin nyitólapjára
Hozzászólások

A cikkhez hozzászólni csak belépett felhasználó tud