Fotózol vagy szereted a fotókat? Csatlakozz, MOST!
Matyomuzeum

« Előző kép
   Megosztás Twitteren    Megosztás Facebook-on      napkepebe

Facebook
További képek a környékről
Téli fülőke Èv eleji Szigliget Sirok A meseszőnyegen Gomba 7 Levegőt Zagyvapart. HDR

Hozzászólások
Hogy a képet osztályozni tudd vagy a hozzá tartozó csevegésbe bekapcsolodj regisztrálnod kell magad az oldalon, vagy ha ezt már megtetted be kell lépned.

Belépés Regisztráció
  hajna  | 2009.05.31 17:10:00
3
 
Egyszer nézd meg élőben is!Jó az állandó kiállítás.Mindig van időszaki is, most Kovács Szabolcs bútorfestő népi iparművész gyűjteményes kiállítása látható, Fehér Tibor fazekas népi iparművész kerámiáival. A hímzőpályázat jövőre esedékes a Közösségi Házban. (Én szoktam rendezni, persze ki tudja, mi lesz velem jövő nyárig.)
Margit 2009.05.29 18:58:32
2
 
Orulok, hogy tetszett!  
  can.pastilla  | 2009.05.29 07:12:11
1
 
Nagyon jó leírás, köszi!  

Feltöltő
A feltöltő további képei
Tornamutatvány Valamikor gurult Két kerék FŐKERT Látszik az alagút vége Őszi fényben Oltár , fali kép, üvegablakok (Pécs Központi temető)
Leírás
Mezőkövesd Mátyás királytól kapott mezővárosi rangot és 1472-ben, Szent László napján a király járt is a városban, ezért sokan úgy tartják, a Mátyást szerető matyók a király nevének becézett alakjából kapták nevüket. Néprajzkutatók, köztük Herkely Károly szerint azonban inkább csúfnévről lehet szó, amellyel eredetileg a környék református lakóitól vallási-kulturális értelemben elkülönülő katolikus mezőkövesdieket illették, de később ez a csúfolódó jelentésárnyalat feledésbe merült.
Kategóriák
Felhasználási jog
Creative Commons - Nevezd meg!EXIF adatok

Cimkék