Fotózol vagy szereted a fotókat? Csatlakozz, MOST!
Magyar "kolibri"

« Előző kép
Magyar
  Statisztikák  Megtekint  Megosztás Twitteren  Megosztás Facebook-on  

Facebook
További képek a környékről
Nagyfejű Talpra, magyar november A pécsi dóm főoltára hofmann Lombszöcske nyár...

Hozzászólások
Hogy a képet osztályozni tudd vagy a hozzá tartozó csevegésbe bekapcsolodj regisztrálnod kell magad az oldalon, vagy ha ezt már megtetted be kell lépned.

Belépés Regisztráció
Felhasználó információ Feltöltő 2009.03.26 23:46:25
3
 
köszönöm, és még egyszer köszönöm!:-)
Felhasználó információ (64) tulip | 2009.03.26 23:29:49 |
2
 
ez tök jó, de én biztos elrohantam volna! félek minden repülő valamitől, főleg ha ekkora  de szuper lett.
Felhasználó információ ()  | 2009.03.26 23:11:29 |
1
 
Szia!
nagyon szép kép!
Szenderkének hívják, egy lepke fajta magyarországon elterjedt de mégis ritkán látni

Feltöltő
A feltöltő további képei
Borzoska No comment! Csigabiga Fenyőrigó Jól nézek ki? Szellőrózsa Papatyivirág
Leírás
Egy közelebbi kép. Magyar \\\" kolibri\\\" Magyarpolányból. Számomra egy különleges rovar.Úgy röpköd, mint egy kolibri, Hosszú szívókáját - ha épp nem lakmározik - fölpödörve viseli. Éveken át, csak itt találkoztam vele. A nyáron a virágaim között fölfedeztem egyet. Lehet, hogy potyautasként Polányból velünk jött? Nem tudom a nevét, ha valaki tud róla valamit, kérem, informáljon. Köszönöm!
A kacsafarkú szender (Macroglossum stellatarum) a rovarok (Insecta) osztályának a lepkék (Lepidoptera) rendjéhez, ezen belül a szenderfélék (Sphingidae) családjához tartozó faj. Elülső szárnyai barnák, alig észrevehető harántsávokkal, a hátulsók aranysárgák. Az elülső szárny 1.8-2.5 centiméter hosszú. Potrohán feltűnő fekete-fehér farpamacs („kacsafarok”) van. Ennek segítségével kitűnően tudja kormányozni magát, amikor sebes, zúgó repüléssel a virágok között cikázik. A lepke erdei tisztásokon, erdőszéleken repül, de gyakori a kertekben is. Május és november között 2-3 nemzedéke van. Vándorlepke, hazánk egyes szubmediterrán jellegű területein, például Pécs környékén áttelel és állandó. Napközben látogatja a virágokat, kolibrifélék módjára lebeg előttük, és igen hosszú pödörnyelvével szívja a nektárt. Röpte rendkívül gyors. Hernyói főképpen galajon táplálkoznak, zöld színűek, világos hosszanti csíkokkal. Lepke alakban telel át.
Kategóriák
Kép információk
Felhasználási jog
Creative Commons - Nevezd meg!EXIF adatok

Cimkék