Fotózol vagy szereted a fotókat? Csatlakozz, MOST!
Magyar "kolibri"

« Előző kép
Magyar
  Statisztikák  Megtekint  Megosztás Twitteren  Megosztás Facebook-on  

Facebook
További képek a környékről
Fekete kökörcsin István király emlékezetére Közönséges szemeslepke biztos védelem Csónakos fejfás temető Nagyezerjófű Sávos szitakötő

Hozzászólások
Hogy a képet osztályozni tudd vagy a hozzá tartozó csevegésbe bekapcsolodj regisztrálnod kell magad az oldalon, vagy ha ezt már megtetted be kell lépned.

Belépés Regisztráció
Feltöltő 2009.03.26 23:46:25
3
 
köszönöm, és még egyszer köszönöm!:-)
(64)   tulip | 2009.03.26 23:29:49 |
2
 
ez tök jó, de én biztos elrohantam volna! félek minden repülő valamitől, főleg ha ekkora  de szuper lett.
Inaktív felhasználó - 2009.03.26 23:11:29
1
 
Szia!
nagyon szép kép!
Szenderkének hívják, egy lepke fajta magyarországon elterjedt de mégis ritkán látni

Feltöltő
A feltöltő további képei
Megdermedt láva  sokszögletű, függőleges oszlopai Sárközi népviselet Papatyivirág Tiszai csönd Csobogó Miért? Postaláda -  tornácossal  a háttérben
Leírás
Egy közelebbi kép. Magyar \\\" kolibri\\\" Magyarpolányból. Számomra egy különleges rovar.Úgy röpköd, mint egy kolibri, Hosszú szívókáját - ha épp nem lakmározik - fölpödörve viseli. Éveken át, csak itt találkoztam vele. A nyáron a virágaim között fölfedeztem egyet. Lehet, hogy potyautasként Polányból velünk jött? Nem tudom a nevét, ha valaki tud róla valamit, kérem, informáljon. Köszönöm!
A kacsafarkú szender (Macroglossum stellatarum) a rovarok (Insecta) osztályának a lepkék (Lepidoptera) rendjéhez, ezen belül a szenderfélék (Sphingidae) családjához tartozó faj. Elülső szárnyai barnák, alig észrevehető harántsávokkal, a hátulsók aranysárgák. Az elülső szárny 1.8-2.5 centiméter hosszú. Potrohán feltűnő fekete-fehér farpamacs („kacsafarok”) van. Ennek segítségével kitűnően tudja kormányozni magát, amikor sebes, zúgó repüléssel a virágok között cikázik. A lepke erdei tisztásokon, erdőszéleken repül, de gyakori a kertekben is. Május és november között 2-3 nemzedéke van. Vándorlepke, hazánk egyes szubmediterrán jellegű területein, például Pécs környékén áttelel és állandó. Napközben látogatja a virágokat, kolibrifélék módjára lebeg előttük, és igen hosszú pödörnyelvével szívja a nektárt. Röpte rendkívül gyors. Hernyói főképpen galajon táplálkoznak, zöld színűek, világos hosszanti csíkokkal. Lepke alakban telel át.
Kategóriák
Kép információk
Felhasználási jog
Creative Commons - Nevezd meg!EXIF adatok

Cimkék