Fotózol vagy szereted a fotókat? Csatlakozz, MOST!
Vizcseppek, animált

« Előző kép
   Megosztás Twitteren    Megosztás Facebook-on      napkepebe

Facebook
További képek a környékről
Házi veréb (tojó) Anna-fürdő, Tükörkép Befagyva Galambocskáim Nem csak a virágok érzik a tavasz közeledtét. Szőlőlevél

TérképHozzászólások
Hogy a képet osztályozni tudd vagy a hozzá tartozó csevegésbe bekapcsolodj regisztrálnod kell magad az oldalon, vagy ha ezt már megtetted be kell lépned.

Belépés Regisztráció
ShortCircuit 2017.03.21 16:03:50
2
 
Köszönöm István!
A sorozatfelvétel ennél nem játszik, egyébként 11kép/mp, de csak jpeg-ben tudja rögzíteni az SX. Ez a 6 kép, 6 cseppentés egymást követően. A zár 1/20-adra van állítva, enyhe megvilágítás, hogy lássak, de a felvételbe nem zavar be, mert a vaku rövid villanása adja a pillanat kimerevítését. Elektronikus időzítő, triggerelő kapcsolódik a kamerához és a vakuhoz, na meg egy mágnesszelepes csepegtetőhöz. A triggerelő elektronikát meg egy lézer fénysorompó vezérli, amikor a csepp áthalad, és megszakítja a nyalábot. Ekkor az elektronika, a kamera késését beleszámolva, alkalmas időpontban triggereli(expo) a kamerát, kicsit később, még a zár ideje alatt villantja a vakut. Az egész folyamatot az elektronika szinkronizálja, beleértve a cseppentést is. Csak a kívánt időpillanatot(mikor villanjon a vaku) kell beállítani. A felbontás amivel lehet tologatni az időt, 15usec, de még negyed sebességen mennek az időzítők. Hasonló mint ez, Link » csak én még megcsináltam hozzá, hogy nem msec ben kell időzíteni, hanem beállítható egy tárcsával+kijelző a cseppentő és a becsapódás távolsága, így nem kell totózni az időbeállítással, ha más távolsággal próbálkozok. Egyszerűen a szabadesésből és a távolságból kiszámolja a megfelelő alapbeállítást. Ezzel a képpel azt akartam érzékeltetni, hogy mennyire egyformára sikerült külön-külön(változatlan beállítással) 6 db szembe cseppentés, két csepp gyors egymásutánban, a második telibe kapja a alulról kiemelkedő leváló cseppet.

Üdv. Zoli
  István 1949  | 2017.03.20 15:39:12
1
 
Gratulálok Zoli, tetszik az egyéni ötlet!
Sorozatfelvétel módban vajon hány exponálásra képes a géped másodpercenként? Azt hiszem, ezt a témát csak extra megvilágítás és videó módban lehetne jobban lefényképezni.

Feltöltő
A feltöltő további képei
Könnyű préda Telihold Barázdabillegető Fecskéink Hattyú mama és kicsinyeik Hóvirág Fecskéink
Leírás
Na remélem most itt működik. Mint említettem, tesztelés közben készült, nem figyeltem a precíz elrendezésre, világításra, a víz foltos. 6 egymás utáni teszt expó, változatlan időzítési beállítás mellett.
Kategóriák
Kép információk
  • Fotózás ideje: 2017.03.12. 11:23:03
  • Feltöltés ideje: 2017-03-14 20:04:54
  • Ezt a képet 96 alkalommal nézték meg
  • A kép összes pontszáma: 16
  • A kép átlag pontszáma: 5.33
  • További információk, EXIF adatok és kép letöltési lehetőség a belépést követően
Felhasználási jog
Creative Commons - Nevezd meg!EXIF adatok

Cimkék