Fotózol vagy szereted a fotókat? Csatlakozz, MOST!
Vizcseppek, animált

« Előző kép
   Megosztás Twitteren    Megosztás Facebook-on      napkepebe

Facebook
További képek a környékről
Jankó Péter - BÁRÁNYFOK - tájképet 2 Hattyú csemeték Ozorai Pipó vár halastó Hajnali fények Fekete rigó kajával Tűz van babám!

TérképHozzászólások
Hogy a képet osztályozni tudd vagy a hozzá tartozó csevegésbe bekapcsolodj regisztrálnod kell magad az oldalon, vagy ha ezt már megtetted be kell lépned.

Belépés Regisztráció
ShortCircuit 2017.03.21 16:03:50
2
 
Köszönöm István!
A sorozatfelvétel ennél nem játszik, egyébként 11kép/mp, de csak jpeg-ben tudja rögzíteni az SX. Ez a 6 kép, 6 cseppentés egymást követően. A zár 1/20-adra van állítva, enyhe megvilágítás, hogy lássak, de a felvételbe nem zavar be, mert a vaku rövid villanása adja a pillanat kimerevítését. Elektronikus időzítő, triggerelő kapcsolódik a kamerához és a vakuhoz, na meg egy mágnesszelepes csepegtetőhöz. A triggerelő elektronikát meg egy lézer fénysorompó vezérli, amikor a csepp áthalad, és megszakítja a nyalábot. Ekkor az elektronika, a kamera késését beleszámolva, alkalmas időpontban triggereli(expo) a kamerát, kicsit később, még a zár ideje alatt villantja a vakut. Az egész folyamatot az elektronika szinkronizálja, beleértve a cseppentést is. Csak a kívánt időpillanatot(mikor villanjon a vaku) kell beállítani. A felbontás amivel lehet tologatni az időt, 15usec, de még negyed sebességen mennek az időzítők. Hasonló mint ez, Link » csak én még megcsináltam hozzá, hogy nem msec ben kell időzíteni, hanem beállítható egy tárcsával+kijelző a cseppentő és a becsapódás távolsága, így nem kell totózni az időbeállítással, ha más távolsággal próbálkozok. Egyszerűen a szabadesésből és a távolságból kiszámolja a megfelelő alapbeállítást. Ezzel a képpel azt akartam érzékeltetni, hogy mennyire egyformára sikerült külön-külön(változatlan beállítással) 6 db szembe cseppentés, két csepp gyors egymásutánban, a második telibe kapja a alulról kiemelkedő leváló cseppet.

Üdv. Zoli
  István 1949  | 2017.03.20 15:39:12
1
 
Gratulálok Zoli, tetszik az egyéni ötlet!
Sorozatfelvétel módban vajon hány exponálásra képes a géped másodpercenként? Azt hiszem, ezt a témát csak extra megvilágítás és videó módban lehetne jobban lefényképezni.

Feltöltő
A feltöltő további képei
Ibolya Valami légy féle Füsti fecskénk az antennán Sirályok ismét II. Veréb porté Bedőlve Tengelic
Leírás
Na remélem most itt működik. Mint említettem, tesztelés közben készült, nem figyeltem a precíz elrendezésre, világításra, a víz foltos. 6 egymás utáni teszt expó, változatlan időzítési beállítás mellett.
Kategóriák
Kép információk
  • Fotózás ideje: 2017.03.12. 11:23:03
  • Feltöltés ideje: 2017-03-14 20:04:54
  • Ezt a képet 129 alkalommal nézték meg
  • A kép összes pontszáma: 16
  • A kép átlag pontszáma: 5.33
  • További információk, EXIF adatok és kép letöltési lehetőség a belépést követően
Felhasználási jog
Creative Commons - Nevezd meg!EXIF adatok

Cimkék