Fotózol vagy szereted a fotókat? Csatlakozz, MOST!
Gyomnövény...

« Előző kép
Gyomnövény...
   Statisztikák    Megtekint    Megosztás Twitteren    Megosztás Facebook-on      napkepebe

Facebook
További képek a környékről
Korona a körforgalomban ... Késői laskagomba A mosoly négy csillaga este Egy vén nyárfa Fekete ökörfarkkóró Süntök Csákvár - Szt. Mihály főangyal plébánia II.

Hozzászólások
Hogy a képet osztályozni tudd vagy a hozzá tartozó csevegésbe bekapcsolodj regisztrálnod kell magad az oldalon, vagy ha ezt már megtetted be kell lépned.

Belépés Regisztráció

Feltöltő
A feltöltő további képei
Más ház 2010.november Az árnyék folytatása IIIIII B .... wunderlich képbemászik Jó reggelt! szembogár
Leírás
vörös szárral - Vértes
„Nincsen olyan kár, amiből haszon ne származnék”. Miben rejlik hát a gyomnövények haszna? Ki ne látott volna még az árokpartokon zsákkal, sarlóval felfegyverkezett asszonyokat, gyermekeket, amint a gyomnövényeket sarlózzák és zsákba gyűjtik, hogy tehenük vagy kecskéjük szűkös takarmányát vele kiegészítsék, sőt sokszor az ilyen szállítmányok képezik azok egyedüli takarmányát. A részes munkások, napszámosok is rendesen visznek haza esténként egy-egy „hát gazt.” Elhanyagolt mezőkön és kertekben mázsaszámra szedhetők a különféle gyomnövények, amelyek legnagyobb része jó takarmányt szolgáltat s különösen ott, ahol szűkében vannak a takarmánynövényeknek, egyrészt pótlékul szolgál, másrészt pedig feletetése egyúttal az irtásnak legkényelmesebb módját képezi, mert virágzás kezdetén kaszálva, megakadályozzuk, hogy magot érleljenek. Vannak ugyan olyan gyomnövények, amelyek nemcsak hogy nem takarmányozhatók fel, de tűzzel-vassal pusztítandó, mint például az aranka. A felhasználható gyomok között elsősorban említendő a nagy általánosságban káros gyom számba menő tarack, amely igen jó s amellett ízletes és tápláló szénát ad. Amerikában a piacra kerülő szénák nagy százaléka részben vagy egészben tarackból áll.
Kategóriák
Kép információk
Felhasználási jog
Creative Commons - Nevezd meg!EXIF adatok

Cimkék